']

Download de Reis je Rijk app

app store
google-store

Aanmaken account

Download de Reis je Rijk app op je smartphone. Geef de app toestemming om jouw locatie te mogen gebruiken en om bluetooth aan te mogen zetten, en doorloop de onderstaande 4 stappen (zie screenshots onder de tekst):

  1. Maak een account aan in de app. Klik op Inloggen.

  2. Vervolgens op de link ‘Registreer je hier’

  3. Vul alle velden in.

  4. Je bent nu geregistreerd en ingelogd.

home
inloggen
account aanmaken
ingelogd

Reis starten

Volg de onderstaande stappen wanneer je met de E-fiets reist:

  1. Zet je Bluetooth aan wanneer je gaat reizen. Op de E-fiets zit een beacon. Je telefoon communiceert via Bluetooth met deze beacon en kan controleren hoe vaak je precies gereisd hebt.

  2. Zodra je in de buurt van je E-fiets komt, krijg je de volgende melding op je telefoon: “Je bent in de buurt van een Reis je Rijk E-bike. Ben je onderweg naar school/werk?”. Open deze melding en bevestig dat je onderweg bent.

  3. Selecteer op de pagina Start Reis de E-bike als optie. Vanaf nu wordt jouw reis door de app opgeslagen. Op de kaart kan je zien waar je je precies bevindt en hoe lang je al onderweg bent.

Het kan voorkomen dat je telefoon de beacons niet herkent en dat niet automatisch het bericht wordt getriggerd met de vraag of je onderweg bent. In dat geval kan je jouw reis handmatig starten door de app te openen en te klikken op Onderweg en vervolgens op ‘Start reis’.

homescreen
bevestig
selecteer modaliteit
stop reis

Reis eindigen

Volg de onderstaande stappen wanneer je op jouw bestemming bent aangekomen:

  1. Als je op jouw bestemming aankomt, klik op ‘Stop reis’ onder de menuknop ‘Onderweg’.

  2. Bevestig dat je jouw reis wilt beëindigen.

home
stop reis
reis eindigen

Credits

In tegenstelling tot de pilot in de treinen, ontvang je met het gebruik van de E-fiets geen credits die je kunt inwisselen voor beloningen. Reden hiervan is dat je tot eind juni 2016 gratis gebruik kunt maken van een mooie E-fiets.